350 scholieren uit Dordrecht nemen deel aan ToBe Poetry Festival

19 december 2014 door Hennie van der Zouw
350 scholieren uit Dordrecht nemen deel aan ToBe Poetry Festival

DORDRECHT - Ruim 350 middelbare scholieren uit Dordrecht namen op donderdag 18 december deel aan het ToBe Poetry Festival. Afgewisseld door professionele poetry artiesten droegen scholieren hun eigen, soms zeer persoonlijk, werk voor in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis.

De afgelopen weken kregen de scholieren onder schooltijd workshops ‘spoken word’ (moderne vorm van poëzievoordracht) van een poetry performer van ToBe cultuurcentrum. De jongeren die aan dit Poetry Project deelnamen bezochten donderdag het festival. Ruim 80 scholieren namen daarnaast in hun vrije tijd ook deel aan de masterclasses Theater of Media. Hier werkten zij aan een performance of gedicht, vormgegeven in een kort filmpje. Een selectie van deze scholieren droeg eigen werk voor tijdens het ToBe Poetry Festival.

Persoonlijk werk
Bijzonder aan het ToBe Poetry Project is dat de scholieren zich, onder begeleiding van de ToBe-docenten, open en kwetsbaar opstelden tijdens de workshops. Dit leidde tot bijzonder en persoonlijk werk. Tijdens het voordragen en het vertonen van de filmpjes tijdens het festival, maakte het werk hierdoor veel indruk op de aanwezige scholieren.

Artiesten
Wethouder Van de Burgt opende het ToBe Poetry Festival. De optredens van de scholieren werden afgewisseld met optredens van professionele poetry artiesten: Sevdaliza, Far I en Evi de Schurk. Ook waren er optredens van The Poetry Circle (jonge poetry talenten uit Tilburg, Eindhoven en Rotterdam) en muziek door de rappende boyband Aangeschoten Wild en DJ Rachit. Poetry docent en performer Michael Gomes presenteerde het festival.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.