Vuurwerkafval? Ruim het op

19 december 2014 door Hennie van der Zouw
Vuurwerkafval? Ruim het op

DORDRECHT - De gemeente vraagt met de campagne Vuurwerkafval? Ruim het op! aandacht voor het veilig opruimen van vuurwerkafval. Kinderen zoeken op nieuwjaarsdag naar rotjes die niet zijn afgegaan en steken die alsnog af. Het snel opruimen van vuurwerkafval door ouders kan veel vuurwerkslachtoffers voorkomen. De gratis afvalgrijper van Duurzaamheidscentrum Weizigt is daarbij heel handig.

De gemeente Dordrecht stimuleert het opruimen van vuurwerkafval door voor iedere zak met vuurwerkafval € 1,-- te geven. Inleveren kan op 2 januari tussen 10.00 en 15.00 uur bij veel inzamelpunten in de stad. Er zijn dit jaar drie inleverpunten voor grote hoeveelheden vuurwerkafval en kerstbomen. Ook het inleveren van kerstbomen wordt beloond, met € 0,50 per kerstboom. Inleveren van bomen kan op 2 en 7 januari tussen 10.00 en 15.00. Op Dordtveilig.nl staat een overzicht van alle inzamelpunten.

Goed voorbereid
Met uitgebreide informatie op de website Dordtveilig.nl laat de gemeente zien hoe makkelijk het is om slachtoffers te voorkomen. Er staan onder andere tips over leeftijdsgrenzen voor verkoop van vuurwerk, het onschadelijk maken van vuurwerk dat niet is afgegaan en informatie over landelijke regels omtrent de jaarwisseling, zoals bijvoorbeeld het tijdstip van afsteken. Dit jaar mag je namelijk pas vanaf 18.00 uur vuurwerk afsteken.

Gratis vuurwerkbril
Medewerkers van de gemeente delen op zaterdag 27 december op het plein bij de HEMA vuurwerkafvalzakken en vuurwerkbrillen uit (op = op). Zo kun je veilig vuurwerk afsteken en samen met je ouders op 1 januari in de gratis zak het vuurwerkafval verzamelen om het in te leveren.

De gratis afvalgrijper is op te halen bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij van Weizigt. Het informatiepunt is open op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.30 uur (gesloten op 25 december en 1 januari).

Meldpunt overlast vuurwerk
Dordtenaren die overlast ondervinden van vuurwerk kunnen hun klacht doorgeven aan de politie via het algemene nummer 0900 8844.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.