Leerlingen Insula college presenteren brugontwerpen aan wethouder Sleeking

23 december 2014 door Hennie van der Zouw
Leerlingen Insula college presenteren brugontwerpen aan wethouder Sleeking

DORDRECHT - Leerlingen Insula College presenteren brugontwerpen aan wethouder SleekingWoensdag 17 december presenteerden 44 leerlingen van het Insula college hun ontwerpen van een brug aan wethouder Piet Sleeking. Een aantal weken geleden hebben de leerlingen uit de techniek- accentklas een gastles gekregen van Edwin van Son, stedenbouwkundige bij de gemeente Dordrecht, en Edwin de Langen, projectleider bij het Ingenieursbureau Drechtsteden. Beiden zijn betrokken bij de ontwikkeling van Stadswerven. Na het gastcollege is de leerlingen gevraagd hun eigen ontwerp te maken voor een brug op Stadswerven.
 
De mavo-/havoleerlingen hebben twee uur extra techniek per week, waarbij ze werken aan realistische projectopdrachten van echte opdrachtgevers. Hierdoor kunnen de leerlingen hun kennis vergroten en worden de leerlingen uitgedaagd extra hun best te doen. Woensdag 17 december presenteerden de leerlingen hun eindontwerpen aan wethouder Sleeking, Edwin van Son en Edwin de Langen.

Prijsvraag brug
Twee weken geleden, woensdag 3 december heeft wethouder Sleeking ontwerpteams opgeroepen mee te doen aan de prijsvraag voor het ontwerp van de brug tussen Stadswerven en Riedijkshaven. Bij de informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ontwerpteams bleek de belangstelling met 160 aanwezigen groot te zijn voor de prijsvraag. In juni 2015 wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt. En als alles volgens plan verloopt, is de brug in 2018 gereed.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.