Niki Worries voor Nederland naar het EK Kunstrijden

24 december 2014 door Hennie van der Zouw
Niki Worries voor Nederland naar het EK Kunstrijden

DORDRECHT - Niki Wories zal Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap kunstrijden dat van 26 januari tot 1 februari 2015 plaatsvindt in het Zweedse Stockholm.

De achttienjarige Wories was de enige dame die dit seizoen voldeed aan zowel de eisen die de Internationale Schaats Unie (ISU) als de KNSB stelt voor deelname. Bij de Nederlandse heren voldeed niemand aan de eisen van de ISU, waardoor Nederland geen heer kan afvaardigen naar Stockholm.
Niki Wories debuteerde vorig seizoen in Nederland bij de senioren en wist toen het zilver te bemachtigen op het Open Nederlands Kampioenschap. Internationaal reed ze dit seizoen bij de junioren en wist op de NRW-Trophy in het Duitse Dortmund ruimschoots te voldoen aan de selectienormen voor het Europees Kampioenschap bij de senioren.

De rijdster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht scoorde in Dortmund meer dan de vereiste 120 punten (124,61 punten) en liet een dubbele axel en twee verschillende drievoudige sprongen zien. Ook voldeed ze aan de door de ISU gestelde technische scores in de korte en vrije kür.
Op het Europees Kampioenschap zal Wories internationaal debuteren bij de senioren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.