Rekenkamercommissie Dordrecht en Alblasserdam kijken naar externe veiligheid

26 december 2014

DORDRECHT -  Zowel de Rekenkamercommissies Dordrecht als Alblasserdam zijn een onderzoek gestart naar
externe veiligheid.

Dit delen de rekenkamers mee op de eigen website.

De gemeenten Dordrecht en Alblasserdam kennen een hoog risicoprofiel externe veiligheid. Een belangrijke factor hierin is de ligging aan weg-, spoor- en waterwegen waarover gevaarlijke stoffen worden vervoerd. Maar er zijn ook andere risico’s. De website risicokaart.nl maakt verschillende veiligheidsrisico’s inzichtelijk. De rekenkamercommissies hebben ‘veiligheid’ al geruime tijd gemarkeerd als potentieel onderzoeksonderwerp.

Met dit onderzoek willen de rekenkamercommissies de raadsleden inzicht geven in welke taken, rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden de gemeenten Dordrecht en Alblasserdam hebben op veiligheidsterrein. Daarbij kan worden gedacht aan het opstellen en actualiseren van rampenplannen, de samenwerking binnen de veiligheidsregio, de handhaving van het veiligheidsbeleid en de communicatie van de gemeente over veiligheid met haar burgers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.