Enrico Vroombout wint 4de Pank Hoogendoornschaaktoernooi

04 januari 2010
Enrico Vroombout wint 4de Pank Hoogendoornschaaktoernooi

DORDRECHT - In de eerste groep was het al snel duidelijk dat Enrico Vroombout  (Caïssa) zijn hoge rating eer aan deed en uiteindelijk behaalde hij met 6,5 uit 7 de eerste plaats. De tweede plaats was voor Bert Gijsbers (huisschaker), niet toevallig de ook de 2e rating hoogste. De derde plaats was voor Tim Benning (RSR), die gelijk eindigde met Milan Ramer (VAS), maar op weerstand iets hoger uitkwam.

De Van Alphen Bokaal, de jaarlijkse wisselprijs voor bijzondere verdiensten aan het Dordtse schaakleven, werd door Mevr. L. van Alphen dit jaar uitgereikt aan Peter van der Laars van Schaakclub Dordrecht.

Peter Vis werd op het laatste moment een groep hoger ingedeeld, maar speelde zonder meer een prima toernooi.  Hij eindigde met  3 uit 7 weliswaar in de middenmoot, maar eindigde wel voor  clubgenoot Peter van den Bergh.

In de tweede groep was de strijd zwaarder! Bijna elke ronde was er een nieuwe koploper en uiteindelijk hadden 5 spelers nog kans op de eerste plaats. In de laatste ronde hield Bert van Manen als enige het hoofd koel en werd eerste met 5,5 punten. Rien Hardam werd keurig 2e met 5 punten.  Achter hem eindigden 5 spelers op de 3e plaats met elk 4,5 punten, zodat WP en SB uitsluitsel moesten geven, waarna Piet van Rijs met de laatste beker huiswaarts kon keren.

De organisatie kan terugzien op een prima toernooi. Voorzitter Gert Zwartjes van SC Dordrecht: “Het was een vreselijk gezellig en goed verlopen toernooi, zonder enige wanklank. Smaakt naar meer!”.

In de voorjaarsvakantie volgt er weer een Witte Haen toernooi dus een volgende gelegenheid zal niet lang op zich laten wachten!

Meer over dit toernooi, uitslagen en foto’s, op www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.