GroenLinks Drechtsteden ruimt vuurwerkafval op

29 december 2014 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - GroenLinks Drechtsteden ruimt op 2 januari vuurwerkafval op in Dordrecht. De partij wil hiermee bewoners extra stimuleren dit voorbeeld te volgen. Veel bewoners zullen dat ook al doen op 1 januari. Vaak zwerft vuurwerkafval nog weken door de straten als een bron van ergernis.

In principe is iedereen die vuurwerk afsteekt zelf verantwoordelijk voor het opruimen van het afval. De praktijk is helaas anders. Vuurwerkafval is niet alleen ergerlijk, maar kan ook  gevaarlijk zijn. De meeste ongevallen met vuurwerk gebeuren namelijk na oud en nieuw. Kinderen proberen om zogenaamde blindgangers alsnog te ontsteken, en resten van vreugdevuurtjes kunnen beschadigingen aan de bestrating veroorzaken.
Vuurwerk bevat kruit en chemische stoffen, soms zelfs zware metalen. Hoe langer het vuurwerk op straat ligt, hoe meer van die stoffen in de bodem en in het grondwater terecht komt. Door tijdig opruimen kunnen we die schade beperken.
Iedereen die dat wil kan.

Wie dat wil kan aansluiten op de verschillende locaties. De actie start om 10:00 uur in Papendrecht bij winkelcentrum Westpolder (bij de parkeerplaats). Om 11.30 uur bij het stadskantoor Spuiboulevard Dordrecht en in Zwijndrecht om 13.30 uur In Kort Ambacht bij de Action/Lidl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.