Koopzondag Dordrecht blijft meningen verdelen

29 december 2014

DORDRECHT - Het CDA en de combinatie ChristenUnie/SGP willen best, drie maanden na de instelling van de koopzondag in Dordrecht, kijken hoe het gaat. AD De Dordtenaar bracht dat nieuws vandaag. Op internet is de eerste reactie vanuit een andere politieke hoek fel:

Raadslid D66 Nelleke de Smoker: ,,CDA & CU?SGP willen koopzondag evalueren? misschien wijzigen? STOPpen met deze onzin en laat 't aan keuze v ondernemer"

In de raad waren tien van de 39 raadsleden tegen winkelen op alle zondagen. Ook de SP stemde tegen. Bij die gelegenheid liet het CDA al weten om na een aantal maanden te willen kijken, hoe de opening op zondag van alle winkels bevalt. Overigens: In de binnenstad bestaat er belangstelling voor. In de buitenwijken bepalen  vooral enkele supermarkten het beeld, zoals Jumbo.

Zo is deze supermarkt elke zondag in winkelcentrum Sterrenburg de enige geopende winkel en ook op de Staart. Op het Land van Valk haakte PLUS enkele weken na de openstelling van de zondag toch maar in.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.