Matchmakers trekt jongeren in werkproces

15 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Matchmakers trekt jongeren in werkproces

DRECHTSTEDEN - In het kader van de aanpak Jeugdwerkloosheid is op 16 oktober 2014 het project Matchmakers gestart. Sinds die start zijn 32 jongeren aan de slag. Drie jongeren zijn aan het werk met een Startersbeurs, negentien jongeren zijn bemiddeld naar betaald werk en tien jongeren starten een basisopleiding.

Matchmakers zijn professionals  die zorgen voor de focus op werk, werkgevers, en jongeren. Ze houden intakegesprekken met de jongeren. Ze screenen de kandidaten op basis van hun CV en begeleiden ze vervolgens naar het passende traject met als einddoel een baan.

Aanpak Jeugdwerkloosheid Drechtsteden
Naast het daadwerkelijk matchen van jongeren op vacatures en werk wordt een team van professionals uit het netwerk van de Drechtsteden zelf getraind in matchmaking van jongeren. Op deze wijze wordt de expertise geborgd in de regio, zodat na vertrek van de matchmakers van Tempo Team de werkwijze voortgezet kan worden.

Bereikbaar
Matchmakers zijn bereikbaar aan de Spuiboulevard 300 in Dordrecht en dagelijks bereikbaar. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/projectmatchmakerdrechtsteden
twitter: @MtchmkrDrsteden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.