Winterregeling Daklozen tot 1 maart

15 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Winterregeling Daklozen tot 1 maart

DORDRECHT - Het Leger des Heils in Dordrecht biedt tot 1 maart alle daklozen in Dordrecht nachtverblijf aan. Tot nu toe gold deze regeling alleen bij vorst. De gemeente en het Leger des Heils hebben afgesproken dat er deze wintermaanden geen beperking geldt. Het Leger des Heils vangt tijdens de winterregeling gemiddeld 50 mensen per nacht op.

De versoepeling van de regels kost de gemeente geen extra geld. Er was nog subsidie over van 2014. Alleen als het na 1 maart of in de volgende wintermaand december erg koud is, bekijken gemeente en het Leger des Heils of er extra geld nodig is. Normaal gesproken geeft de gemeente Dordrecht subsidie voor maximaal 28 plaatsen per nacht.

Duurzame oplossing
Wethouder Karin Lambrechts is tevreden met de nieuwe afspraken. ,,Je wilt natuurlijk het liefste dat er niemand de nacht buiten door hoeft te brengen. Daarom vinden wij preventie zo belangrijk. Door  vroegtijdige hulp bij schulden en door huisuitzettingen waar mogelijk te vermijden, voorkom je dat mensen dakloos worden. Mensen die al dakloos zijn proberen we een duurzame oplossing te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van begeleid wonen.”

Duidelijkheid
Directeur Joanne Blaak van het Leger des Heils in Dordrecht is blij dat ze in de wintermaanden niemand meer de deur hoeft te wijzen. ,,Juist bij koud weer is het vreselijk als je geen plaats kunt bieden. Met deze regeling is er voor iedereen duidelijkheid.”

Op verzoek van de gemeenteraad bekijken gemeente en het Leger des Heils samen hoe de nachtopvang ook voor de langere termijn moet worden geregeld. Daarbij speelt ook de landelijke discussie over de bad, bed en broodregeling voor illegalen een rol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.