24 januari infomiddag nieuwe zorgformule het Gastenhuis

15 januari 2015 door Hennie van der Zouw
24 januari infomiddag nieuwe zorgformule het Gastenhuis

DORDRECHT - De dementiezorg in Nederland kan beter. Daarover is iedereen het eens. Verpleegkundigen met stevige (leidinggevende) ervaring in de psychogeriatrische zorg krijgen bij het Gastenhuis de kans om hier ook daadwerkelijk wat aan te gaan doen. Samen met hun levenspartner kunnen zij een van de vestigingen van het Gastenhuis gaan leiden. Wie wil weten of zijn of haar visie op zorg aansluit bij die van het Gastenhuis, is op 24 januari welkom tijdens de informatiemiddag in Dordrecht. De middag is bedoeld voor mensen met serieuze interesse in de positie van zorg(echt)paar. Meer info en aanmelden via www.zorgpioniers.nl.

Over het Gastenhuis
Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. Hun aanpak is lokaal, waarbij de zorg dicht om de mensen heen georganiseerd wordt. Zorg aan huis, dagactiviteiten en wonen in het Gastenhuis worden één geheel. Het is haar ambitie om in 2020 ruim 50 vestigingen operationeel te hebben. Verwachting is dat er eind 2015 al zeker 10 in ontwikkeling zijn. Het eerste huis opent haar deuren in Dordrecht. Voor deze vestigingen zoekt het Gastenhuis zorg(echt)paren. Zij worden van a tot z verantwoordelijk voor de zorg voor 19 inwonende gasten en leveren zorg aan huis in hun eigen wijk. Ook ontvangen ze mensen in hun sociëteit.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van het Gastenhuis zijn Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad. Voorheen stonden zij aan het roer bij de Thomashuizen en de Herbergiers. Zij vonden met het Gastenhuis een partner in vastgoedontwikkelaar Amvest en investeerder NPM Capital.

Herbestemming school aan de Vest in Dordrecht
Het eerste huis zal haar deuren openen in het centrum van Dordrecht, in de voormalige School Vest aan de Vest. De school aan de Vest werd gebouwd in 1913. Het pand, een monument, telt 15 lokalen. Sinds het vertrek van de scholieren naar een nieuw onderkomen enkele jaren geleden staat het schoolgebouw leeg. De gemeente Dordrecht is blij dat het gebouw op deze manier een goede nieuwe bestemming krijgt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.