Eindstand meldpunt vuurwerkoverlast.nl: 619 vuurwerkklachten uit Dordrecht

05 januari 2015

DORDRECHT - Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn afgelopen jaarwisseling 619 meldingen uit Dordrecht binnengekomen. Sterrenburg spandde de kroon met 313 meldingen. Gevolgd door Vissershoek met 188. In de Vogelbuurt zijn 80 meldingen geweest, het Centrum 68, Krispijn 61, Wielwijk en Crabbehof 58 en Dubbeldam 39.

Uit het hele land kwamen er 71.582 vuurwerkklachten binnen. De klachten gaan onder meer over vuurwerkbommen, te vroeg afgestoken vuurwerk, vuurwerkschade en gevaarlijke situaties op straat. Het meldpunt is nu gesloten.

Het meldpunt is een initiatief van 25 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Dordrecht. GroenLinks bundelt de meldingen in een rapport met aanbevelingen voor maatregelen om vuurwerkoverlast beter aan te pakken. Uit de meldingen blijkt bijvoorbeeld dat het inkorten van de afsteektijden een positief effect heeft gehad. Ook de vuurwerkvrije zones die sommige gemeentes hadden ingesteld, hebben de overlast verminderd.

Het liefst zou GroenLinks zien dat er uiteindelijk helemaal geen vuurwerk meer wordt afgestoken door particulieren, maar dat gemeentes daarvoor in de plaats professionele vuurwerkshows organiseren. Dat is volgens de partij de beste manier om een eind te maken aan alle overlast, schade en slachtoffers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.