Dordrecht in top tien stedentrip van de reiskrant van de Telegraaf

20 januari 2015
Dordrecht in top tien stedentrip van de reiskrant van de Telegraaf

DORDRECHT - De Reiskrant als onderdeel van Dagblad De Telegraaf heeft Dordrecht in de top tien van beste stedentrips in Nederland opgenomen. Dordrecht behoort volgens de Telegraaf tot de prachtige steden in Nederland, die liefhebbers van stedentrips naar historische binnensteden kan boeien.  Dordrecht voldoet aan criteria die mensen vaak stellen om naar een bijzondere binnenstad in het buitenland te gaan, zoals Parijs, Londen, Berlijn of Barcelona.

De Telegraaf vermeldt top 10 stad Dordrecht op de volgende wijze:

Dat Dordrecht één van de oudste steden van Nederland is, is gelukkig nog goed terug te zien in de historische binnenstad. Dordrecht is gebouwd rond de splitsing van de Merwede in de Nieuwe Maas en de Noord en het water is dan ook overal in Dordrecht. De stad zelf kreeg in 1220 stadsrechten. De Grote Kerk van ‘Dort’ werd in de dertiende eeuw gebouwd en ligt dan ook bijna aan de Oude Maas, aan de Maartensgracht, één van de grachten.

Aan de Voorstraathaven ligt het Stadshuis van Dordrecht, gebouwd in 1383. Aan de andere kant van die gracht ligt de Voorstraat, dat bekend staat als de langste winkelstraat van Nederland. Tijdens het winkelen vang je af en toe nog een glimp op van het water, dankzij de ‘doorkijkgaten’.

Het kleine historische centrum kent genoeg bezienswaardigheden voor een goede stedentrip. Net buiten Dordrecht ligt het enorme natuurgebied De Biesbosch, met ook de steden Woudrichem en Gorinchem die beiden de moeite van een bezoek zeker waard zijn, met ieder hun oude dorpskern en vestingwerken. Hier bevindt zich ook Slot Loevestein.

Tot zover de top 10 vermelding van Dordrecht bij de Telegraaf.

Foto: Fokko van der Straaten

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.