Leer meer over moderne media bij de bieb

23 januari 2015
Leer meer over moderne media bij de bieb

DORDRECHT - Bent u nog niet zo thuis in de wereld van computers en internet? Of lijkt het u gewoon leuk om eens iets nieuws te doen met moderne media? De bibliotheek organiseert regelmatig leuke en leerzame activiteiten rondom dit thema. Wij hebben er begin 2015 een paar voor u op een rijtje gezet.

Cursussen van SeniorWeb

SeniorWeb heeft als doel om iedereen de mogelijkheden van de computer en het internet zelf te laten ervaren en organiseert daarom diverse cursussen en workshops in het hele land. Bibliotheek Centrum Dordrecht is één van de locaties waar deze cursussen en workshops plaatsvinden. De organisatie richt zich op 50+´ers en zet docenten in die zelf ook tot deze leeftijdscategorie behoren. De cursussen van SeniorWeb bestaan uit zes lessen van tweeënhalf uur en de workshops uit twee lessen van tweeënhalf uur. Cursussen die momenteel worden aangeboden, zijn: Windows 8, iPad, Android tablet, Internet en e-mail basis, Windows basis en Fotobewerking. Kijk voor meer informatie op de website van SeniorWeb Dordrecht.

Computerspreekuur

Hebt u een brief getypt in Word, maar krijgt u de opmaak niet in orde? Hebt u problemen met het versturen van een e-mail? Wilt u betalen met een paysafecard, maar begrijpt u niet helemaal hoe dat werkt? Met alle computergerelateerde vragen kunt u wekelijks terecht bij het computerspreekuur. Docenten van SeniorWeb staan klaar om uw vraag te beantwoorden of samen met u naar een oplossing te zoeken.

Tabletcafé

Heeft u een tablet aangeschaft, maar is wat advies over het gebruik ervan welkom? Behalve met computervragen, kunt u ook voor specifieke vragen over uw tablet in de bibliotheek terecht. Het tabletcafé wordt iedere twee weken georganiseerd in Bibliotheek Papendrecht. In het tabletcafé gaat het erom om in een ontspannen sfeer de mogelijkheden van uw tablet te ontdekken en bijvoorbeeld nieuwe apps te leren kennen. U kunt van anderen leren, maar u hebt zelf misschien ook nog wel wat leuke tips en trucs! De entree is gratis; u kunt gewoon binnenlopen. Vergeet echter niet uw eigen tablet mee te nemen!

Hema Academie

Ook voor mensen die graag thuis aan de slag gaan met een cursus heeft de bibliotheek een leuk aanbod. Via de bibliotheek kunnen namelijk gratis cursussen van de Hema Academie worden gevolgd. Het enige dat u nodig heeft is een lidmaatschap. Er zijn drie verschillende cursuspakketten, waarvan u er één kiest. Ieder pakket bevat meerdere cursussen. Zo bevat het cursuspakket ICT een cursus Excel 2007, een cursus PowerPoint 2013 en een iPad-basiscursus. Daarnaast is er het cursuspakket Sociale vaardigheden/social media en het cursuspakket Vrije Tijd.

Kijk voor meer informatie over de cursussen en andere activiteiten van de bibliotheek op de website van De Bibliotheek Aanzet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.