Pennenactie voor gehandicapte kinderen in Bamenda loopt goed in Dordrecht

17 februari 2013
Pennenactie voor gehandicapte kinderen in Bamenda loopt goed in Dordrecht

DORDRECHT – De pennenactie voor de behandeling van gehandicapte kinderen in de partnerstad van Dordrecht, Bamenda, loopt uistekend. De eerste honderd kilo pennen is voor het goede doel al opgehaald en dat levert tweehonderd euro op. Deze tussenstand kan al worden gegeven enkele dagen nadat de actie werd gelanceerd vanuit de Ontmoetingskerk in Sterrenburg samen met de schoolkinderen die een groot deel van de pennen ingezameld hebben.

Het recyclen van afgedankte pennen is goed voor het milieu én het levert geld op. De werkgroep Sterrenburg Duurzaam en de Stichting Dordrecht-Bamenda zamelen deze oude pennen in. De opbrengst van de inzamelingsactie komt ten goede aan het Wakka-Project in Bamenda; een project voor advies en behandeling van mentaal gehandicapte kinderen in de partnerstad van Dordrecht.
 
Vuilstortplaats
Lege of kapotte pennen worden meestal weggegooid. Zo komen ze op vuilstortplaatsen en in verbrandingsovens terrecht. Dat is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook volstrekt onnodig. Schrijfwaren kunnen namelijk eenvoudig worden gerecycled. Elke balpen, vulpen, kleurstift, drukpotlood, markeerstift, permanent- en tekstmarker kan worden ingeleverd. Dit gelt ook voor correctieproducten (vloeistof of tape). Merk of materiaal spelen geen rol. Elke pen levert 2 cent op. BIC neemt zo een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een doos met 5 kilo schrijfwaren is al snel goed voor 100 euro.

Doos
Scholen, kerken, bedrijven en instellingen; kortom alle Dordtenaren kunnen aan de actie meedoen. Stuur een mail naar gerritjanvanderkolm@gmail.com om een doos te ontvangen waarin de afgedankte schrijfwaren verzameld kunnen worden.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.