Jaap en Joke de Bloeme creatief met water voor Bamenda Kameroen

20 februari 2013
Jaap en Joke de Bloeme creatief met water voor Bamenda Kameroen

In de voormalige watertoren in de wijk Dubbeldam is sinds 2003 een café en hotel gevestigd onder de namen Poldercafé de Waterjuffer en Hotel de Watertoren. Jaap en Joke de Bloeme zijn hiervan de enthousiaste initiatiefnemers.

Sinds 2007 zijn ze betrokken geraakt bij de Dordtse zusterstad Bamenda uit Kameroen, via de stichting Gofua (staat voor: Good Future Africa) dat ze zelf hebben opgericht. Deze stichting ondersteunt de Government Billingual School in Bamenda met 600 kinderen door het aanschaffen van de benodigde leermiddelen. Tevens is er een project opgezet om aan de school verbonden weeskinderen en hun verzorgers te ondersteunen. Voor € 75,- per jaar kan een kind naar school en krijgt het verzorging. Hiervoor worden nog sponsors gezocht.

Opbrengst karaf water
De benodigde financiën worden verzameld met de verkoop van water tijdens de maaltijden in het poldercafé. Voor iedere liter water wordt 2 euro in rekening gebracht, dat in zijn geheel naar de stichting gaat.

Water bij de wijn
Joke de Bloeme legt uit hoe het project is ontstaan:
“In 2007 hadden we een keer 4 dames op bezoek die tijdens een maaltijd in totaal 1 glas wijn bestelden en een karaf water. Het water serveerden we destijds gratis aan onze gasten. De dames bleken de wijn iedere keer met water te verdunnen, zodat ze allen te drinken hadden, maar ze betaalden voor slechts 1 glas wijn. Hoewel ze strict genomen niets verkeerds deden, hadden we hier een vervelend gevoel bij. We besloten per direct om een vergoeding te gaan vragen voor het water, maar wilden hier niet zelf beter van worden. Toen kwamen we in contact met de Stichting Dordrecht-Bamenda en besloten dat de opbrengst naar het goede doel in Bamenda moest gaan.”

Inmiddels gaan Jaap en Joke ieder jaar naar Bamenda toe. Dankzij hun sitchting is er ook een waterleiding vernieuwd en is er een grote waterput gebouwd. Met recht kunnen we dus zeggen: “water voor water!”

Voor meer informatie, zie http://stichtinggofua.blogspot.nl
 
   
Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.