Afvaardiging Dordrecht naar Zuid-Afrika en Kameroen

23 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Afvaardiging Dordrecht naar Zuid-Afrika en Kameroen

DORDRECHT - Van woensdag 21 januari tot en met vrijdag 30 januari 2015 brengen diverse gemeentebestuurders en een afvaardiging van Dordtse organisaties een bezoek aan de zustersteden Emalahleni (Dordrecht in Zuid-Afrika) en Bamenda (Kameroen). Het gemeentebestuur brengt iedere twee jaar een bezoek aan de zustersteden. De te bezoeken projecten worden onder andere vanuit Nederland ondersteund en het is de bedoeling dat het bezoek nieuwe impulsen genereert en dat er nieuwe verbindingen worden gelegd. De lijst met deelnemers aan de bezoeken is langer dan gewoonlijk, omdat de gemeente Dordrecht de laatste jaren steeds meer inzet op initiatieven en ondersteuning uit de stad.

Dordrecht ZA (22-1 t/m 25-1)
In Dordrecht worden onder andere het moestuinproject bezocht waarvoor DOV € 1.222,- heeft opgehaald (een moestuin kan geadopteerd worden voor € 20,- per jaar), wordt The Fieldband bezocht (project waar kansloze jongeren een muziekinstrument leren bespelen), Habitat voor Humanity (waarbij bewoners zelf leren hun huis op te knappen waardoor ze ook tevens een vak leren (baan op de arbeidsmarkt kunnen krijgen). DOV wil jonge ondernemers begeleiden en er wordt een project bezocht waar mensen met een HIV-besmetting en aids wezen begeleiding krijgen (Good Samaritan).
Uiteraard is er ook een gesprek met de Nederlandse ambassadeur in Pretoria.

Tijdens dit bezoek zijn aanwezig : Burgemeester Brok, raadsleden Schalken (BvD), Heijkoop (CDA), mw. Maagdenberg (voorzitter DOV), de heer Kloppert (Jubal), de heer Timmers (coördinator stichting Dordrecht-Dordrecht) en mevrouw Van Oeveren (stichting Dordrecht-Dordrecht).

Bamenda Kameroen 26-1 t/m 30-1)
In Bamenda worden onder andere het Mbingo-project bezocht (school voor dove kinderen die inmiddels ook gesponsord wordt door Mainnovation-werknemers), wordt een overeenkomst tussen ziekenhuis Bamenda en Albert Schweitzer Ziekenhuis getekend en wordt een project bezocht waar vrouwen worden ondersteund bij het opstarten van een eigen bedrijf (micro-krediet).
Uiteraard is er ook een bezoek aan de Fon van Chomba (lokale koning) wiens vrouw al eerder in Nederland is geweest.

Tijdens dit bezoek zijn aanwezig : Burgemeester Brok, raadsleden Staat (CU/SGP), Kruger (GroenLinks), de heren DelaHay en Spiegelenberg (Mainnovation), de heer Hoogerwerf en mevrouw Bosdriesz (resp secretaris en voorzitter stichting Dordrecht-Bamenda) en mevrouw Treep (vrijwilliger stichting Dordrecht-Bamenda).

Ook burgemeester Barske van Gorinchem zal aanwezig zijn in verband met de Gorcumse initiatieven in Bamenda.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.