Dordrecht krijgt vrijdag 11 april de eerste Stolpersteine

05 april 2014

DORDRECHT - De herinneringsstenen aan waar eens Joodse Dordtenaren woonden, worden vanaf 11 april in Dordrecht geplaatst. De zogeheten STOLPERSTEINE vonden al eerder elders in Nederland een plek, zoals in Sneek. Honderden Joodse Dordtenaren werden in de tweede wereldoorlog door de bezetters weggevoerd om niet meer terug te keren. In het Stadhuis kwam een kwart eeuw geleden een herdenkingsmonument. Aan de Grote Markt is ook een plaquette te zien, die de Joodse buurt van voor de oorlog laat zien.

De Stolpersteine markeren woonhuizen waar eens de Dordtenaren woonden, die om hun afkomst werden omgebracht.

Bericht gemeente Dordrecht:

 

Vrijdag 11 april vanaf 15.00 uur: plaatsing Stolpersteine

Op vrijdag 11 april 2014 worden er voor het eerst Stolpersteine aangebracht in Dordrecht. De Stolpersteine zijn een eerbetoon aan omgebrachte stadgenoten; een herdenkingssteen, bedoeld om de herinnering aan hen levend te houden. Vanaf 15.00 uur sluiten wethouders Sleeking en Reynvaan aan bij de plaatsing van Stolpersteine bij Singel 172 en Johan de Wittstraat 31. Om 16.30 uur wordt het programma afgesloten in het Stadhuis waar wethouder Sleeking en voorzitter Boogerman van de Stichting Werkgroep Stolpersteine Dordrecht een toespraak zullen houden. Daarna geeft de kunstenaar van de Stolpersteine een presentatie van het project Stolpersteine.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.