Oud-leraar Piet vd Berg (70) protesteert weer voor politiebureau Dordrecht

03 februari 2015
Oud-leraar Piet vd Berg (70) protesteert weer voor politiebureau Dordrecht

DORDRECHT - Ondanks zijn gezondsheidsproblemen is oud-leraar Piet vd Berg (70) teruggekeerd voor het hoofdbureau van politie in Dordrecht om te protesteren. Hij zegt onheus te zijn behandeld en wacht op excuus van twee politieagenten. Volgens de politie zou er sprake zijn van een misverstand en is het niet aan agenten om excuus te maken. Dat hoort de organisatie toe.

Een klachtencommissie behandelt de gebeurtenissen, maar de uitspraak laat nog even op zich wachten. Piet is in elk geval weer nieuws in Ad De Dordtenaar, op RTV Dordrecht en RTD Rijnmond. Eerst kwam ook het Hart van Nederland (SBS6) langs.

Ook het Reformatorisch Dagblad (RD) brengt vandaag het nieuws en meldt: Piet van den Berg (71) uit Dordrecht, die al drie maanden protesteert voor het politiebureau in zijn woonplaats, is niet van plan zijn actie te staken. Ook niet na het hartinfarct waardoor hij twee weken geleden werd getroffen.

Politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen zei eerder in het RD: Ik  kan niet nader op de kwestie ingaan. Eerder zei hij dat de agenten op zich juist hebben gehandeld en dat de excuses alleen zijn gemaakt voor de manier waarop hun aanpak op Van den Berg is overgekomen. Inmiddels is bekend dat een onafhankelijke commissie zich over deze kwestie gaat buigen. De uitslag van dat onderzoek wordt over zes weken verwacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.