Vrouwendag Dordrecht overal druk bezocht en als nieuwtje opening kunstexpositie in Weizigt

08 maart 2013
Vrouwendag Dordrecht overal druk bezocht en als nieuwtje opening kunstexpositie in Weizigt

DORDRECHT - De internationale vrouwendag is - na een aantal jaren minder aandacht -  weer uitbundig in Dordrecht gevierd Een wandeling langs historische vrouwenplekken, een lezing in de Ontmoetingskerk en allerlei festiviteiten rondom natuur- en milieucentrum Weizigt vormen een totaal programma waarop veel vrouwen op af kwamen en een aantal mannen.

Ook was er tijd om te vieren wat vrouwen door de jaren heen al hebben bereikt. Een onderdeel hiervan was de officiële opening van een expositie van verschillende vrouwelijke kunstenaars. Die middag, in het duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30, stond net als alle andere activiteiten in grote belangstelling.

Gedurende zeven maanden is deze expositie te bezichtigen op het terrein van Weizigt. De kunstenares Ria van Roomen maakt beelden van klei en metaal. Met als thema: communicatie en verbinding. Gerreke van Veen haar voornamelijk vrouwelijke figuren van klei zijn ook op het terrein te vinden. Jolande Vermeulen en Donie Dubbeldam hebben de krachten gebundeld en tonen een instalatie 'P S' in de Klimaatkas van Weizigt. De titel verwijst naar Plastic Soup, wat de problematiek van de vervuiling van de wereldzeeën aankaart.

Alleen die 8 maart toonde keramiste Gerda Vroon een selectie van haar vrouwenfiguren (zie foto).

Ze vertelde over hun inspiratie uit haar jeugd, toen jongens meer kansen krijgen dan meisjes. Daarom maakte Gerda Vroon vrolijke vrouwelijke figuren, die er echt mogen zijn. Dat was voor haar een ontwikkeling naar ander werk. Gerda Vroon liet in Weizigt ook het beeld mededogen zien, dat symbool staat voor het manifest mededogen dat in 2010 in de Buitenwacht werd gelanceerd.

Foto en deel tekst met dank aan Dawn Eve van Norden

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.