Nederlands Damesteam IJshockey oefent tegen de Britten

05 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Nederlands Damesteam IJshockey oefent tegen de Britten

DORDRECHT - Het nationale vrouwenteam speelt op zaterdag 7 februari een oefenwedstrijd tegen het Nationale damesteam van Groot Brittannië. De wedstrijd word gespeeld als voorbereiding op het wereldkampioenschap Divisie I Groep B in Peking (6 t/m 12 april 2015).

De opkomst en groei van dames ijshockey in en buiten Nederland lijkt even opmerkelijk als onstuitbaar. Het Nederlands nationaal team maakte bovendien in de afgelopen jaren behoorlijke stappen op de wereldranglijst door te stijgen van plaats 23 in 2010 naar de 18e positie nu. Ter vergelijking: De komende Britse tegenstanders stonden in 2010 nog de 18e plek en moeten met hun 19e plaats de Nederlandse dames nu één plaats voor zich dulden.

Bondscoach Joep Franke heeft nog veel grotere plannen: “Het afgelopen WK was een teleurstelling, maar de voorbereiding was zo beperkt dat er niet veel meer mocht worden verwacht. Dat ligt nu anders. Sinds dit seizoen doen we als team mee in de mannencompetitie op het derde niveau van Nederland. Daardoor zijn we individueel en als team enorm gegroeid. We zijn nu sneller, technisch vaardiger, sterker en hebben tactisch grote stappen gezet. Bovendien ben ik gezegend met extreem gemotiveerde speelsters.”

Franke wil tegen de Britten een compacter spelsysteem internationaal testen en is ambitieus voor de nabije toekomst: “De speelsters weten dat ik tegen de Britten een ruime overwinning van ze verwacht en dat ik teleurgesteld ben als we in Peking geen wereldkampioen worden.”

De wedstrijd tegen Groot Brittannië geeft bondscoach Franke de mogelijkheid om de daad bij deze stevige woorden te voegen. De wedstrijd beloofd dus interessant én zeer aantrekkelijk te worden.

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 7 februari in Dordrecht en begint om 17:00 uur.
Entreekaarten zijn voor de wedstrijd verkrijgbaar voor de kassa voor € 3,50.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.