Verhalen van meester en tante leverde dichter Kees Klok liefde voor de geschiedenis op

07 februari 2015

DORDRECHT - Dichter Kees Klok vertelt op de weblog hoe hij liefde kreeg voor het vak geschiedenis. Hij gaat terug in de tijd nadat hij in de Movies in Dordrecht de film van De Ruyter heeft gezien:

Vanmiddag ben ik naar de film over Michiel Adriaansz. de Ruyter geweest, in The Movies. De zeeheld die zeer tot mijn verbeelding sprak toen ik een kind was.

Al die verhalen, die niet alleen op school werden verteld, door meester De Kramer, maar ook thuis, door tante Christien. Haar verhalen waren historisch niet altijd juist, maar wel spannend. Ik denk dat zij uiteindelijk het zaadje heeft geplant waaruit mijn belangstelling voor geschiedenis is gewassen. Opmerkelijk trouwens dat zij als rooms-katholieke vrouw zo diep Oranjegezind was. Ik heb altijd meer voor de Staatsgezinden gevoeld. Volkomen daarmee in strijd is mijn sympathie voor de royalisten in de Engelse burgeroorlog.

 

Aldus Kees Klok. Voor hem telt achteraf dus in een spannend verhaal de beleving van de geschiedenis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.