Opening Vrijwilligershuis Drechtsteden

04 september 2014
Opening Vrijwilligershuis Drechtsteden

DRECHTSTEDEN -  Op vrijdag 12 september om 13.30 uur opent de Dordtse wethouder Rik van der Linden officieel het Vrijwilligershuis Drechtsteden: één centrale toegang naar alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft. SSKW en MEE Drechtsteden hebben hiervoor de krachten gebundeld. De twee organisaties werken zowel fysiek samen vanuit het pand van SSKW aan de Spuiweg 93 in Dordrecht, als op digitaal gebied met een gezamenlijke digitale vacaturebank.
 
Naast de gezamenlijke website:  www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl met daarop de Vrijwilligersvacaturebank en een Vrijwilligersacademie is op deze site allerlei nieuws , informatie en wetenswaardigheden over vrijwilligerswerk te vinden.
 
Vrijwilligersvacaturebank
In de nieuwe opzet zijn de vacatures die tot voor kort te vinden waren op www.vrijwilligoppad.nl, de digitale vacaturebank van MEE Drechtsteden, en bij het SSKW, samengevoegd in de digitale vacaturebank van het Vrijwilligershuis Drechtsteden. Vrijwilligers kunnen zich daar registreren en zelfstandig vrijwilligerswerk vinden; organisaties voeren zelf hun vacatures in. Voor mensen die nog niet precies weten welk vrijwilligerswerk hen aanspreekt of mensen die liever een persoonlijk gesprek hebben, is het Vrijwilligershuis aan de Spuiweg 93 van half negen tot vijf uur geopend. Daarnaast is er in elke Dordtse wijk een wekelijks spreekuur en is een bemiddelaar in Zwijndrecht op afspraak aanwezig bij een van de Vivera-infopunten.
 
Vrijwilligersacademie
De Vrijwilligersacademie is een onderdeel van het nieuwe Vrijwilligershuis. Hier worden cursussen en trainingen aangeboden voor vrijwilligers. Dit scholingsaanbod werd voorheen door MEE Drechtsteden en het SSKW apart aangeboden, maar nu staat alles bij elkaar op de website. Wel zo overzichtelijk. Ook andere organisaties die cursussen voor vrijwilligers aanbieden, kunnen aanhaken.
 
De opening
Alle vrijwilligers en relaties van het SSKW en MEE Drechtsteden zijn van harte welkom op 12 september. Om half twee verricht de Dordtse wethouder Rik van der Linden de opening. Na het formele gedeelte kunnen de aanwezigen deelnemen aan diverse mini-workshops, zoals ‘Hoe stel ik een goede vacature op’. Mensen kunnen zich bovendien inschrijven als vrijwilliger of zich opgeven voor een cursus bij de Vrijwilligersacademie. De medewerkers van het Vrijwilligershuis geven graag uitleg over de mogelijkheden.
 
Het Vrijwilligershuis Drechtsteden is dagelijks geopend van 8.30 tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 078 2000223 of per e-mail: info@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl . De website is: www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.