INDOrdt Business Platform goed bezocht

10 februari 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op maandag 9 februari 2015 zijn meer dan 70 gasten aanwezig geweest bij de eerste bijeenkomst van het INDOrdt Business Platform, dat een initiatief is van de Stichting Indisch Dordrecht en MultiBusinessPLAZA.

Het platform wil een laagdrempelig netwerk bieden voor Indische en Molukse ondernemers, ZZP-ers en starters in de Drechtsteden en (wijde) omgeving, waarbij de kernwaarden gelijkwaardigheid, respect en saamhorigheid centraal staan en iedereen zich ‘senang’ kan voelen. In deze opzet zijn de organisatoren zeker geslaagd.

Het was een drukke maar sfeervolle bedoening in het MultiBusinessPLAZA aan de Pieter Zeemanweg 71. Michael Schwab leidde het gezelschap door het programma, met onder meer bezielende toespraken van Bert van de Burgt, wethouder Arbeidsmarktbeleid van de Gemeente Dordrecht, jongerenwerker Wesley Loos en internationaal ondernemer Willy ten Brink. Onder het genot van een heerlijke rijsttafel verzorgd door Toko Y-von zijn spontaan vele nieuwe zakelijke contacten gelegd. Het thema begroeten, ontmoeten en leren kennen kwam zo tot volle wasdom. Verder was er ook veel gelegenheid om informatie uit te wisselen over de gezamenlijke geschiedenis en cultuur.

Eerste reacties van deelnemers prijzen het laagdrempelige karakter van de bijeenkomst en de ontspannen en open sfeer. Er zijn ook suggesties gedaan voor een volgende bijeenkomst in mei/juni 2015, die worden meegenomen door de organisatiecommissie.

Voor informatie: info@indordtbp.nl.
Meer foto's zijn (binnenkort) te zien op onze website www.indordtbp.nl en onze facebook pagina https://www.facebook.com/INDOrdt

De Catering op deze avond werd verzorgd door Toko Y-von.  De avond was vol met geanimeerde gesprekken tussen de gasten.

Foto rechts: Wethouder Arbeidsmarktbeleid, Bert van de Burgt, gebruikt ‘totaalvoetbal’ als metafoor: de ondernemers staan in de voorhoede, de opleidingsinstituten op het middenveld en de overhead in de verdediging. Maar iedereen moet overal kunnen spelen. Hij roept de ondernemers op om vooral zichtbaar te zijn en gebruik te maken van de middelen, die de overhead ter beschikking stelt.

 

 

Op de onderste foto rechts: De organisatiecommissie van INDOrdt Business Platform, v.l.n.r.: Rudy Palit, Willy ten Brink, Marty Picauly, Debby Ninkeula, Carel Banse, Vera Andreas en Armand Mensingh

Tekst: Carel Banse.
Foto's: Poppictures.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.