Lotte Rouw en Seth Nolgen voorleeskampioenen in voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

12 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Lotte Rouw en Seth Nolgen voorleeskampioenen in voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op woensdag 11 februari vond van 14.00 uur tot 16.00 uur de feestelijke voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Dordrecht Centrum plaats. Inmiddels hebben 11 voorleeskampioenen van scholen in Dordrecht en Zwijndrecht voorgelezen. De kandidaten kregen vijf minuten de tijd om de vakjury te overtuigen dat zij door mochten naar de volgende ronde.

De winnaars zijn:
Lotte Rouw, basisschool De Horizon, Dordrecht
Seth Nolten, basisschool de Wegwijzer, Zwijndrecht

Beide winnaars gaan door naar de felbegeerde kwartfinale op 18 maart, 14.00 – 16.30 uur, in bibliotheekvestiging Ridderkerk Centrum aan het St. Jorisplein.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.