Leerlingen Bavinckschool betrokken bij leggen Stolpersteine

14 februari 2015

DORDRECHT - Voor de tweede keer worden in Dordrecht herinneringssteentjes in het trottoir aangebracht voor woonhuizen van waaruit Joodse Dordtenaren zijn weggevoerd in de tweede wereldoorlog. De zogeheten STOLPERSTEINE genieten landelijke en internationaloe bekendheid om mensen niet naamloos te laten.

De gemeente bericht daarover het volgende:

Woensdag 18 februari om 11.00 uur: wethouder en leerlingen leggen Stolpersteine

Op woensdag 18 februari om 11 uur leggen wethouder Bert van de Burgt en leerlingen van de Bavinckschool Stolpersteine op Voorstraat 164. Daar worden 4 steentjes gelegd. Daarna loopt hij met de kinderen mee naar de Bavinckschool voor een gesprek in de klas. De leerlingen hebben een tentoonstelling over hun project ingericht op school en zullen de wethouder rondleiden en vertellen over hun werk. Daarna zullen zij ook hun ouders en andere belangstellenden rondleiden door de tentoonstelling. 
 

Woensdag 18 februari 13.30 uur: plaatsing Stolpersteine
Woensdag 18 februari worden opnieuw Stolpersteine gelegd bij de voormalige woningen van vermoorde joodse Dordtenaren. Het college is woensdag aanwezig bij de steenlegging in de Cornelis de Wittstraat. Vorig jaar zijn de eerste acht herdenkingssteentjes in de stoep aangebracht. Dit keer volgen er nog eens twintig. 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.