Waterschapsbelasting binnenkort op de mat

16 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Waterschapsbelasting binnenkort op de mat

DRECHTSTEDEN - Het belastingkantoor SVHW verstuurt deze maand in opdracht van waterschap Hollandse Delta de aanslagen voor de waterschapsbelasting 2015. Het waterschap zuivert in Zuid-Holland Zuid het afvalwater van huishoudens en bedrijven, zorgt voor veilige dijken en duinen, voldoende en schoon water in sloten en plassen en ook voor veilige wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom. Om alle werkzaamheden in 2015 uit te voeren, heeft het waterschap 144 miljoen euro aan belastingopbrengsten nodig.

Er zijn verschillende soorten waterschapsbelasting. Aan elke waterschapstaak is een aparte belasting verbonden. De zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing zijn voor het zuiveren van het afvalwater. Met de watersysteemheffing houdt het waterschap het water in sloten en singels schoon en op peil. Ook de maatregelen om wateroverlast of verdroging te voorkomen worden hiervan betaald. De wegenheffing wordt ingezet voor de wegen die door het waterschap onderhouden worden. Dit zijn de wegen buiten de bebouwde kom, met uitzondering van de provinciale wegen en de rijkswegen.

“De inwoners betalen belasting voor het algemene belang dat zij hebben bij de uitvoering van de waterschapstaken. Deze belangen kunnen verschillen. Daarom zal de belastingaanslag van een huiseigenaar anders zijn dan die van iemand die landbouwgrond bezit.”, vertelt dijkgraaf Geluk. “Bij de aanslag zit een folder met uitleg over de belastingen. Daarin staat ook hoe men in termijnen kan betalen, in aanmerking kan komen voor kwijtschelding of een bezwaar kan indienen.” Meer uitleg over het werk van het waterschap, de begroting 2015 en de waterschapsbelasting is ook te vinden op www.wshd.nl.  

Wie meer wil weten over de belastingaanslag kan op de website van het SVHW (www.svhw.nl) antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Door bij “Mijn SVHW” in te loggen met DigiD kan iedereen zijn persoonlijke aanslag digitaal bekijken en online makkelijk en snel zijn belastingzaken regelen. Liever telefonisch contact? Het SVHW is te bereiken op telefoonnummer (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873. Het SVHW verruimt tot en met woensdag 4 maart de telefonische openingstijden en is dan van maandag tot en met donderdag telefonisch te bereiken van 8.30 tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.