Spetterend optreden van Memphis Maniacs in Bibelot

16 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Spetterend optreden van Memphis Maniacs in Bibelot

DORDRECHT - Afgelopen vrijdag 13 februari 2015 traden de Mempis Maniacs op in Bibelot: een hele energieke  band. Het dak werd ervan af geblazen  tijdens dit optreden van Memphis Maniacs.

Memphis Maniacs is een live mash-up collectief met een bijzondere staat van dienst voor een band zonder album, label of airplay. Ruim negen jaar geleden kwam een aantal (toen nog) jonge mannen op het lumineuze idee om  live mash-ups te brengen. Er ontstond een band die klinkt alsof een DJ knallers uit zéér diverse genres door en over elkaar heen gooit, maar waarbij de draaitafels zijn vervangen door instrumenten.  Het resultaat: Een onovertoffen live show waar de bezieling, de energie en het entertainment vanaf spat.
 
De formule bleek te werken en Noorderslag 2011 luidde een landelijke doorbraak in.  Vanaf zomer 2011 overtuigden de Memphis Maniacs door honderden zeer uiteenlopende festivals plat te spelen (o.a. Paaspop, Dance Valley, Oerol, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Zwarte Cross, Valtifest).
 
Met een grote clubtour begin 2015, die eindigt in Paraiso, presenteren de Masters van de Mash-Up in 2015 een hagelnieuwe show met volledig nieuwe mash-ups. Nog beter, nog strakker, maar nog steeds 100% Maniacs.

Foto: Peter Verheijen, voor meer foto's, klik hier.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.