Dordtse politici lazen voor tijdens Dag van de Duurzaamheid

11 oktober 2013
Dordtse politici lazen voor tijdens Dag van de Duurzaamheid

DORDRECHT - Dat is vies, daar poepen honden... Terwijl het juist leuk is om te spelen, op het gras en bij bomen. Belangrijk voor de honden uitlaters om hieraan te denken!

Vandaag, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, hebben drie Dordtse politici op initiatief van D66 Dordrecht voorgelezen in de kleutergroepen van de Dordtse Montessori basisschool Het Mozaïek. Nelleke de Smoker (D66), Mary Ruisch (Groen Links) en Jacqueline van den Bergh (Partij van de Arbeid) lazen de kinderen voor uit Mr Finney en de wereld op zijn kop, het kinderboek dat kinderen laat nadenken over hoe we als mensen omgaan met de aarde en met elkaar.

Nelleke de Smoker las voor in de groep van juf Hanneke. “Duurzaamheid heeft natuurlijk de aandacht van D66, net als onderwijs. Het was daarom bijna vanzelfsprekend dat wij iets wilden doen op deze dag met deze twee thema’s. En dan niet alleen praten over, maar daadwerkelijk iets doen. Voorlezen en praten over duurzaamheid met kinderen op school, het was een logische keuze. Ook mijn collega’s van Groen Links en PvdA waren direct enthousiast over het idee”, aldus Nelleke.

Gesprekje
De drie Dordtse politici vonden het erg leuk om te doen. Nelleke: “Vooral het gesprekje dat ik had met de kleuters na het voorlezen was bijzonder. Zo jong als de kinderen zijn, toch waren woorden als aarde, regen maar ook fabrieken al bekend”.

“Duurzaamheid heeft natuurlijk de aandacht van D66, net als onderwijs. Het was daarom bijna vanzelfsprekend dat wij iets wilden doen op deze dag met deze twee thema’s. En dan niet alleen praten over, maar daadwerkelijk iets doen. Voorlezen en praten over duurzaamheid met kinderen op school, het was een logische keuze. Ook mijn collega’s van Groen Links en PvdA waren direct enthousiast over het idee”, aldus Nelleke.

Voor de PvdA is duurzaamheid belangrijk, maar vooral ook hoe we omgaan met elkaar. Met de kinderen heeft Jacqueline van den Bergh op een zeer speelse manier het boek behandeld, zoals wat is water, lucht en aarde. Op haar vraag of de kinderen weleens op het gras zaten of tegen een boom, antwoordde een kleuter: Dat is vies, daar poepen honden... Terwijl het juist leuk is om te spelen, op het gras en bij bomen. Belangrijk voor de honden uitlaters om hieraan te denken!

Duurzame wereld.

Na het voorlezen lieten de politici de boeken achter op de school. Opdat er nog vaak gelezen en veel gepraat kan worden over wat je zelf kunt doen voor een duurzame wereld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.