Groen en duurzaam voorbeeld van bouwen in Dordrecht maandagavond op NPO 2

21 november 2014

DORDRECHT -  Aandacht aanstaande maandag op NPO 2 voor project dat Dordrecht raakt:  Super wonen tegen wein ig energie noemt architect Frans den Houten dat. Hij timmert al jaren aan de duurzame weg en begon als lid van het in januari 2010 opgerichtte Platform Duurzaamheid:

​Betreft: Uitzending VARA a.s. maandag 24 november bij Kassa Groen om 19h10 op NPO 2
"Groene keuzes voor consumenten"

Beste mensen,

Graag brengen we iedereen op de hoogte van bovenstaande uitzending, waarin onder meer het Passief Bouwen aan de orde komt. Ook het pilot project van Drechtse Stromen: de energetische renovatie volgens het Passief Bouwen Keur van de bestaande woning Augustijnenkamp 48 te Dordrecht.

Eind april is met de bouw begonnen en voor de bouwvakantie werd de zogenaamde blowerdoor test met goed gevolg doorstaan! De woning werd zeer goed geïsoleerd, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde en voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas ( = 3 lagen glas).

Er zijn door de VARA ter plaatse opnames gemaakt. Vooral de wijze van uitvoering komt onder de aandacht. We laten zien dat super comfortabel wonen met heel weinig energie kan.

Namens de Bouwgroep van Drechtse Stromen,
Frans den HouterBetreft: Uitzending VARA a.s. maandag 24 november bij Kassa Groen om 19h10 op NPO 2
"Groene keuzes voor consumenten"

Beste mensen,

Graag brengen we iedereen op de hoogte van bovenstaande uitzending, waarin onder meer het Passief Bouwen aan de orde komt. Ook het pilot project van Drechtse Stromen: de energetische renovatie volgens het Passief Bouwen Keur van de bestaande woning Augustijnenkamp 48 te Dordrecht.

Eind april is met de bouw begonnen en voor de bouwvakantie werd de zogenaamde blowerdoor test met goed gevolg doorstaan! De woning werd zeer goed geïsoleerd, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde en voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas ( = 3 lagen glas).

Er zijn door de VARA ter plaatse opnames gemaakt. Vooral de wijze van uitvoering komt onder de aandacht. We laten zien dat super comfortabel wonen met heel weinig energie kan.

Namens de Bouwgroep van Drechtse Stromen,

Frans den Houter

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.