Burgemeester Brok openhartig in ‘Dordtse dialogen’

20 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Brok openhartig in ‘Dordtse dialogen’

DORDRECHT - RTV Dordrecht start woensdag 25 februari met een nieuw televisieprogramma: Dordtse dialogen. Daarin ontvangt socioloog en presentor Bert den Boer gasten die op een of andere manier een link hebben met Dordrecht. Den Boer gaat met hen in gesprek over hun leven en welke gebeurtenissen hem of haar gevormd hebben.

Burgemeester Brok bijt het spits af en laat een zeer persoonlijke kant van zichzelf zien. Hij groeide op in een katholieke gemeenschap in Leerdam.  “Wat erg meespeelde in mijn opvoeding was dat mijn ouders mij erg vrij lieten, maar dat ik wel verantwoordelijkheid moest nemen.” Zijn eigen keuzes leidden hem vervolgens naar een studie in Friesland waar hij later ook aan de slag zou gaan als burgemeester.

Hoewel het hem zakelijk voor de wind ging, kreeg hij in zijn priveleven wel het nodige te verwerken. Met Den Boer spreek hij onder meer over het overlijden van een dierbare vriend. “Dat heeft me heel erg gevormd. Dat iemand na zo’n hele navrante ziekte wegglijdt, is heel vormend in je leven.”

Daarnaast gaat hij ook in op in invloed van zijn petekinderen op zijn leven, het ouder worden en natuurlijk zijn geliefde stad Dordrecht.

Dordtse dialogen wordt maandelijks uitgezonden op woensdag vanaf 18.00 uur en wordt op maandag vanaf 18.00 uur herhaald. De volgende gast van Bert den Boer is oud-politica van GroenLinks Mary Ruisch.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.