Waarschuwingsschot en achtervolging na inrijden op een agent

20 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Waarschuwingsschot en achtervolging na inrijden op een agent

DORDRECHT - Nadat een automobilist ingereden is op een agent op de fiets is er een waarschuwingsschot gelost. Een uitgebreid onderzoek moet duidelijk maken wie verantwoordelijk is voor het inrijden op de politieagent.

Donderdagavond zagen agenten rond kwart voor acht een auto met een italiaans kenteken rijden. Het kenteken bleek in de politiesystemen te staan en de eigenaar van het voertuig werd gezocht. De agenten besloten het voertuig op de Dokweg staande te houden. De automobilist gaf hier geen gehoor aan. Sterker nog, de man reed in op de politieagent. Deze wist net op tijd weg te springen.

De automobilist reed weg. Ook een waarschuwingsschot weerhield de bestuurder niet van doorrijden. Toegesnelde politieagenten in herkenbare en onherkenbare voertuigen zetten de achtervolging in. Via onder andere de Overkampweg en de Crabbehof ging de achtervolging richting de N3.

Ondanks dat de politiehelicopter inmiddels meezocht is de verdachte nog niet achterhaald.

Er is een uitgebreid onderzoek gestart om de auto en de eigenaar op zeer korte termijn te achterhalen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.