Geïnspireerd door het verleden en klaar voor de toekomst bezegeld met aanbieden cheque van 10.000 euro

24 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Geïnspireerd door het verleden en klaar voor de toekomst bezegeld met aanbieden cheque van 10.000 euro

DORDRECHT - Maandag 23 februari 2015 heeft de koffiebranderij van Pelican Rouge haar volledig gerestylede ontvangstruimte geopend met een feestelijk tintje. In deze ruimte staan koffie en beleving centraal. De opening stond in het teken van Oorsprong. Oorsprong welke verwijst naar de rijke geschiedenis van Pelican Rouge met ruim 150 jaar vakmanschap en passie voor koffie, als ook de Oorsprongslanden van koffie.

Koffie is “Hot” in Nederland. Koffie drinken is altijd al onderdeel geweest in de Hollandse cultuur. Tegenwoordig is er zelfs een ware koffie cultuur ontstaan. Dit betekent tevens dat de huidige consument steeds hogere eisen stelt aan zijn of haar kopje koffie. Koffie wordt steeds persoonlijker en de consument steeds kritischer over de kwaliteit van de koffie. Een simpele kop koffie voldoet niet meer, de koffiedrinker van nu wil maar al te graag de smaak van de hele wereld proeven.

Ook in 2015 zet Pelican Rouge haar zoektocht voort in alle uithoeken van de wereld. De koffiereis begint in de landen van herkomst, waar toegewijde koffieboeren veel aandacht besteden aan hun gewassen. Met als doel kwaliteitskoffie toegankelijk te maken voor iedereen die geniet van het goede leven en van goede koffie. Goede koffie met prachtige verhalen om zo het mooiste uit de oorsprong en het beste aan de klant te kunnen bieden.

In het kader van deze focus naar Oorsprong is deze gelegenheid aangegrepen om de stichting Dordrecht – Bamenda onder de aandacht te brengen. Sinds 1993 heeft de gemeente Dordrecht een bijzondere band met de stad Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen. Hoofddoel van deze stichting is om contact te stimuleren tussen mensen in Dordrecht en Bamenda.

Een prachtig initiatief waarbij het delen van kennis en cultuur centraal staat. Kameroen is een van de Oorsprongslanden van het mooie product koffie. Vanuit dit oogpunt is er door Alain Beyens, CEO Pelican Rouge een cheque van EUR 10.000,- aangeboden aan Burgemeester Brok. Hiermee wordt in samenwerking met stichting Dordrecht – Bamenda een lokaal project ondersteund. Dit project draagt bij aan het op peil brengen van de juiste watervoorzieningen in en rondom de koffieplantages in Bamenda.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.