Kattenfotografe schenkt gedeelte omzet aan Sliedrechts kattenasiel.

24 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Kattenfotografe schenkt gedeelte omzet aan Sliedrechts kattenasiel.

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Afgelopen vrijdag, 20 februari heeft de Dordtse kattenfotografe Nathalie Leeuwis tijdens het kattencafe aan de Molendijk in Sliedrecht een symbolische cadeau overhandigd aan de Ginet Balistreri, beheerster van het asiel. Een gedeelte van de netto omzet over het jaar 2015 zal worden geschonken aan het kattenasiel in Sliedrecht.

Dat de Dordtse kattenfotografe een groot dierenliefhebster is was al bekend. In 2013 haalde ze landelijk bijna 15.000 handtekeningen op voor hogere straffen bij dierenmishandeling en verwaarlozing welke zijn aangeboden aan de Tweede Kamer. Daarnaast maakt ze sinds vorig jaar onder de noemer Elke Kat Verdient Een Thuis, EKVET in het kort, foto’s voor het Sliedrechtse kattenasiel.

Sinds de kattenfotografe op 1 januari j.l. haar eigen bedrijf Anima Felis - kattenfotografie is gestart wilde ze ook met haar bedrijf een steentje bijdragen. “Met EKVET kom ik regelmatig bij het asiel aan de Molendijk in Sliedrecht”, aldus Nathalie Leeuwis, eigenaresse en kattenfotografe van Anima Felis. Tijdens een bakje koffie wordt er met de beheerster van het asiel regelmatig gepraat over de katten en het asiel, de leuke en mooie zaken maar ook de minder leuken zaken zoals geld. De kosten voor het dierenasiel zijn hoog. Dierenartskosten, voeding maar ook de vaste lasten gaan gewoon door. Gelukkig zijn de vrijwilligers erg vindingrijk. Zo zijn ze bijvoorbeeld vorig jaar gestart met de, inmiddels zeer, succesvolle ‘Man met kat kalender’. Dit zorgt voor extra inkomsten.

“Ik kon niet achterblijven”, vervolgd Leeuwis. “Ik heb van mijn twee passies, katten en fotografie, mijn werk kunnen maken. Het is voor mij dan ook een logisch vervolg om ook hiermee de katten te helpen. Het Sliedrechts asiel heeft een speciaal plekje in mijn hart. Drie van onze vier katten komen uit dit asiel. Wat dit asiel heeft gedaan voor onze katten en alle andere katten vergeet ik nooit meer. Ze hebben dankzij dit asiel een nieuwe start mogen krijgen. Ik ben ze eeuwig dankbaar. Op deze manier hoop ik iets terug te kunnen doen.”

Anima Felis is te vinden op animafelis.nl en op facebook.com/animafelis.kattenfotografie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.