Piet van den Berg krijgt geen gelijk, maar blijft zitten voor politiebureau Dordrecht

24 februari 2015
Piet van den Berg krijgt geen gelijk, maar blijft zitten voor politiebureau Dordrecht

DORDRECHT – Oud-leraar Piet van den Berg gaat door met zijn zitactie voor het hoofdbureau van politie in Dordrecht, alhoewel de klachtencommissie van de politie zijn klacht niet gegrond heeft verklaard.  De politie vindt dat Van den Berg al genoeg tegemoet is gekomen toen de leiding hem een excuus maakte na een misverstand in het bureau tijdens een bezoek van Piet.

De leraar heeft de naam opgebouwd door te kunnen gaan met zijn acties en wil nu naar de nationale ombudsman toe. Volgens mensen die hem al jaren volgen, heeft Piet een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Een kwart eeuw geleden was hij ook al lang in het nieuws, toen zijn baan werd opgezegd door zijn schoolleiding en leerlingen hem steunden.

Piet beroept zich regelmatig op de sympathie van mensen die hem bezoeken.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.