Goede resultaten inzamelen plastic afval

27 januari 2012
Goede resultaten inzamelen plastic afval

DORDRECHT - Afgelopen jaar is de inzameling van plastic verpakkingsafval in Dordrecht zeer succesvol geweest. In 2011 is de gemeente Dordrecht tweewekelijks plastic verpakkingsafval gaan inzamelen en de resultaten zijn positief. Er is 127.280 kilo meer plastic verpakkingsafval ingezameld dan in 2010. Dit is een groei van 26%. 

Bij de start van het plastic inzamelen in 2009 kreeg de gemeente al van veel inwoners het verzoek om vaker in te zamelen. Eén keer in de vier weken inzamelen is voor veel mensen te weinig, vooral omdat het plastic verpakkingsafval veel ruimte inneemt. Een proef in 2010 van tweewekelijks inzamelen op De Staart en in Oudelandshoek was succesvol. Daarom is de gemeente in 2011 in de hele stad tweewekelijks plastic verpakkingsafval gaan inzamelen. Met een positief resultaat, want er is 26% meer plastic verpakkingsafval ingezameld.
 
Geld besparen
Ook in 2012 wordt het plastic verpakkingsafval tweewekelijks ingezameld. De gemeente Dordrecht hoopt dat er dit jaar nog meer plastic verpakkingsafval wordt ingezameld. Wethouder Harry Wagemakers (Duurzaamheid) roept alle Dordtenaren op om de stijgende lijn door te zetten: “In ons afval zitten veel herbruikbare stoffen, zoals glas, papier, gft èn plastic. Het hergebruiken van deze stoffen is goed voor het milieu en het bespaart geld. Veel inwoners in Dordrecht doen al aan afvalscheiding. Ik hoop dat alle Dordtenaren mee willen helpen om in 2012 nog eens 15% meer plastic in te zamelen."
 
Proef
De gemeente zoekt verder naar verbeteringen voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval. Zo vindt er op dit moment een proef plaats met haken waaraan de plastic afvalzakken kunnen worden gehangen op de inzameldag, zodat ze minder snel wegwaaien. Eind februari volgt de evaluatie van deze proef.
 
Informatie
Wilt u meer weten over de inzameling van plastic verpakkingsafval, kijk dan op de website www.dordrecht.nl en typ in de zoekbalk van Antwoord© de zoekterm plastic afval.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.