Ds. Wim Aanen uit Dordrecht houdt pleidooi voor minder plastic afval

01 januari 2014
Ds. Wim Aanen uit Dordrecht houdt pleidooi voor minder plastic afval
DORDRECHT – Ds. Wim Aanen uit Dordrecht, een enthousiaste fietser, houdt in het Nederlands Dagblad (ND), een pleidooi voor minder plastic. Hij wil juist een flinke berg afval besparen.
 
,,Ik weet niet of christelijke instellingen ook aan goede voornemens doen, maar zo ja, dan weet ik er een: stoppen met het verpakken van uitgaande post in plastic zakjes.”
 
En: ,,kennelijk vinden al die organisaties het nodig om het geheel dan in plastic te verpakken. En zo kan het gebeuren dat ik medio december op een dag een stuk of zeven plastic zakken van de mat raap.”
 
In Dordrecht bestaat ook al een groep, die zich inzet voor een plastic vrije samenleving. Zo roept win kelcentrum Sterrenburg klanten op om juist een tas van thuis mee te nemen. Hanneke Kijlstra is de motor van deze actie en zij werd enkele jaren door de provincie nog bekroond en beloond voor haar inzet om mensen plastic bewust te laten leven.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.