Geen plastic tassen meer bij bakkerij de Man

06 oktober 2014

DORDRECHT - Ferdinand de Man en Natasja Olffers van bakkerij de Man in Krispijn stoppen met de plastic tasjes. Hoewel ze al geld vroegen voor een gebruikt plastic tasje, gingen er toch nog te veel tasjes doorheen. Daarom gaan de plastic tasjes nu voorgoed in de ban, maar klanten kunnen wel een stoffen exemplaar kopen.

De stoffen tassen krijgen ze van Plastic Tas Vrij, de organisatie die mensen oproept om hun eigen tas mee te nemen en nee te zeggen tegen de plastic tas. Plastic Tas Vrij krijgt de tasjes weer van kringloopbedrijf Opnieuw & Co, dat zo een bijdrage levert aan vermindering van de plastic soep in de oceanen.
Ferdinand de Man staat helemaal achter de doelstellingen van Plastic Tas Vrij. ,,Eerst vroegen we de klanten of ze hun eigen tas mee wilden nemen. Als ze dan toch een tasje wilden, moesten ze daarvoor twintig cent betalen. Het geld gaat naar een goed doel.” ,,Maar sommige mensen betaalden graag voor een plastic tasje,’’ gaat Natasja verder. ,,En dat was niet de bedoeling, want we willen er juist vanaf.’’

Daarom stappen ze nu in het kader van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober volledig over op stoffen tasjes, die 50 cent kosten. Ze roepen andere winkeliers op om ook te stoppen met plastic tassen. ,,Wij willen onze planeet en leefwereld leefbaarder maken en daar hebben we andere mensen bij nodig. Daarom willen we de klanten bewuster maken en zijn trots dat de meeste hun eigen tas al meenemen,’’ vertelt Ferdinand. ,,We krijgen vooral positieve reacties, sommige mensen bedanken ons zelfs dat we zo bewust in het leven staan.’’

Fotobijschrift: Natasja en Ferdinand van Bakkerij de Man stoppen met plastic tasjes.
FOTO: Plastic Tas Vrij

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.