College en gemeenteraad ambassadeur van Plastic Tas Vrij

17 december 2014

DORDRECHT - Pastic Tas Vrij heeft het College van B&W en de gemeenteraad  ambassadeur van een plastic tas vrij Dordrecht gemaakt. Dinsdag kregen alle leden van het College en de raad een herbruikbare tas. ,,En we hopen dat u deze altijd meeneemt, zodat u nooit meer een plastic tas nodig hebt”, zei Hanneke Kijlstra van Plastic Tas Vrij.

Het burgerinitiatief, dat streeft naar een plastic tas vrij Dordrecht, herinnerde het College aan de motie die in 2012 werd aangenomen. In  die motie staat dat de gemeente zelf geen plastic tassen meer zal uitgeven en dat de burger wordt opgeroepen om ze niet meer te gebruiken.
Wethouder Rik van der Linden nam de tas namens het College in ontvangst en noemde het initiatief zeer sympathiek. Van de raad was Nelleke de Smoker de eerste die de tas in dank aanvaardde.  
 
Marleen Oud van Plastic Tas Vrij, die met haar product Plutas van kapotte paraplu’s  herbruikbare tassen maakt, had voor burgemeester Brok een extra verrassing.  Hij kreeg namelijk het 250ste exemplaar, een tas gemaakt van een paraplu van het Dordrechts Museum. Daarop staat een afbeelding van het schilderij van Jan van Goyen, het gezicht op Dordrecht, met de Grote Kerk en de rivieren. ,,En die rivieren willen wij met onze actie juist beschermen, want nog meer plastic troep en plastic soep in ons water kan echt niet’’, aldus Marleen.
 
FOTO: Menno Zielhorst/Plastic Tas Vrij
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.