Eureka! Handige Haken voorkomen rondslingerende plastic afvalzakken

27 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Eureka! Handige Haken voorkomen rondslingerende plastic afvalzakken

DRECHTSTEDEN - Een bewoner in de wijk Sterrenburg vroeg bij de Gemeente Dordrecht naar dé oplossing voor rondwaaiende plastic afvalzakken  Die oplossing kwam er en bestaat uit, eenvoudig en doeltreffend, een aantal ophanghaken aan (lantaren)palen, waar de bewoners de op te halen plastic zakken aan kunnen hangen. Zo worden de zakken niet bij iedere windvlaag de straat op geblazen. Slim... "het beste idee van.... én voor alle Drechtsteden!?" De bedenker van de Handige (KlikM) Haken is de heer Ophuis.

De Gemeente Dordrecht bevestigt de haken, op de meest logische plaats, maar, alléén op verzoek. Cees van Dalen van de afdeling Stadbeheer: "We plaatsen de haken nu, desgewenst, ín onze stille uurtjes, voor betrokken bewoners. Er is nog geen specifiek beleid voor ontwikkeld, maar dat zou wel zeer welkom zijn. De haken zijn een groot succes, ze worden door de burgers zeer gewaardeerd. Onlangs zijn er weer 1000 besteld. Op dit moment zijn ze met name in gebruik op een aantal plaatsen in de wijken Sterrenburg en Dubbeldam. Ze zouden overal geplaatst kunnen worden, óók in de binnenstad. Het vermijden van rondslingerende zakken sluit goed aan bij het ons motto "Schoon, heel en veilig".

Inwoners die interesse hebben in de Handige (KlikM) Haken kunnen ze aanvragen op de gemeentelijke website. De directe link waar de aanvraag aangemeld kan worden is hier. Bellen met de Gemeente kan ook; telefoonnummer 14078.

Wellicht dat, wanneer bewoners er bij hun Gemeenten ook om vragen,  meerdere Drechtsteden de Handige (KlikM) Haken ook gaan toepassen....? Slim idee, toch...

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.