Debat over communicatie rond beheer van vastgoed in de gemeenteraad van Dordrecht

28 februari 2015
Debat over communicatie rond beheer van vastgoed in de gemeenteraad van Dordrecht

DORDRECHT - De gemeente komt in april met een startnotitie over omgaan met vastgoed in de stad Dordrecht.

Vanuit de kring van de gemeenteraad werd vanmorgen op Drechtstad FM aangegeven - in een gesprek tussen gemeenteraadsleden - dat dan ook over communicatie gesproken gaat worden. De communicatie tussen de gemeente en de burgers uit de stad Dordrecht blijkt verschillend te zijn beleefd.

 Volgens waarnemers blijkt het moeilijk te zijn om dezelfde taal te spreken.’ ,Er is veel ruis”, vatte presentator Ben Corino samen.

Raadslid Kitty Kruger sprak over onduidelijkheden die dan kunnen worden weggenomen in het vastgoeddebat. VVD-raadslid Dirk Pols herhaalde zijn woorden in Ad De Dordtenaar dat de communicatie eens goed bekeken moet worden. Hij uitte deze week zijn kritiek naar aanleiding van rumoer rond tijdelijk gebruik in het monument de Munt.

Het vastgoedbedrijf van de gemeente heeft de tijdelijke gebruikers gesommeerd uit de Munt te gaan, want er is een echte huurder.  

De gebruikers zeggen afspraken met de gemeente hebben, die verder gaan dan tijdelijk gebruik. Volgens de gemeente is dat niet zo en is het blijven van de mensen in de Munt een gepasseerd station.  

,,Elke dag konden de mensen eruit gezet te worden”, aldus VVD-voorman Dirk Pols, alhoewel hij nog eens benadrukte dat er niet goed  met elkaar is gepraat.  

Raadslid Kitty Kruger benadrukte nog eens dat de hele raad voor het behoud van leegstaande panden te zijn door goed gebruik.  

Ook raadslid Nelleke de Smoker (D66) en David Schalcken (Beter voor Dordt) willen graag verder praten in het Stadskantoor over leegstand beleid en de Munt. De uitvoering is overigens aan het college van burgemeester en wethouders dat daarvoor het vastgoedbedrijf heeft.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.