Groot feest in het Wantijpark: Ruim 20.000 bezoekers genieten van Wantijpop

16 juni 2014
Groot feest in het Wantijpark: Ruim 20.000 bezoekers genieten van Wantijpop

DORDRECHT - Op zaterdag 14 juni vond alweer de 17e editie van het festival Wantijpop plaats. Zowel nationale als regionale topacts wisten vanaf verschillende podia het park op haar grondvesten te doen schudden. Ruim 20.000 bezoekers hebben genoten van muziek van o.a. Chef’Special, Miss
Montreal, Brandwerk en Ex Libris en van een zonnige dag in het Wantijpark. De organisatie spreekt van een zeer geslaagde dag. Magchiel Koekkoek, organisatie Wantijpop: “Het organiseren van een festival als Wantijpop is een enorme uitdaging. Dit is zo’n groot onderdeel van de Dordtse cultuur en de verwachtingen liggen ieder jaar weer ontzettend hoog. Of we aan deze verwachtingen kunnen voldoen blijft dan ook elk jaar weer spannend. Gezien de reacties, de waanzinnige sfeer en het mooie bezoekersaantal kunnen we wel stellen dat het ons dit jaar weer is gelukt!”.

Muzikaal spektakel
Van 12:30 uur tot 23:00 uur lieten verschillende acts hun muziek horen. Op het Rabobank podium waren naast Chef’Special en Miss Montreal ook De Staat, Death Letters, Tangarine, Niels Geusebroek en Kraantje Pappie te zien. Het Popcentrale podium barstte van het regionale talent met Stone Golem, Pene Corrida, Timeless Hour, Brandwerk, Ex Libris, Harry Mo & Gideon Grounds en Flabbergasted. En ook voor de kleinste bezoekers was er genoeg te doen. Verschillende activiteiten als een springkussen en draaimolen, muzikaal vertier met Popschool 4 Kids en Hippe Gasten en een schmink, tattooen, haarvlechtkraam, sierden de Kindertuin van Koning Eik.

Regionale samenwerking
Verschillende partijen hebben bijgedragen aan het succes van het festival. Allerlei ‘Dordtse’ partijen als Coffeelicious, Toko Yvon, Vinavo, het Wantijpaviljoen en Fles & Mes stonden paraat om het publiek te voorzien van lekkernijen. In samenwerking met Netwerk en Studio Fraaj hebben cliënten van ASVZ de Merwebolder voor de aankleding van het park gezorgd. En na afloop van een zonnige dag Wantijpop konden bezoekers bij verschillende horecagelegenheden als Merz, Bibelot en het Dolhuis terecht voor een afterparty.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.