De Buitenwacht zoekt collectanten voor Oranje Fonds Collecte in week van Koningsdag

05 maart 2015 door Hennie van der Zouw
De Buitenwacht zoekt collectanten voor Oranje Fonds Collecte in week van Koningsdag

DORDRECHT - Van 27 april tot en met 2 mei 2015 collecteert Stichting De Buitenwacht mee met de Oranje Fonds Collecte in Dordrecht. Van het opgehaalde bedrag krijgt De Buitenwacht de helft. Daarmee kunnen we het komende jaar meer activiteiten uitvoeren en bereikbaar maken en houden voor meer mensen.

De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Zuid Holland. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij. De Buitenwacht is op zoek naar 20 mensen die mee willen collecteren. Opgeven kan via kantoor@buitenwachtdordrecht.nl.  

De Buitenwacht wil een gemeenschap zijn van en door mensen aan de basis die in de Buitenwacht elkaar kunnen ontmoeten, elkaar versterken en met elkaar samen activiteiten ontwikkelen en verschillen vieren.

Uitgangspunt is dat de mensen aan de basis zelf initiatieven ontwikkelen en dat er vrijwilligers zijn die zich verwant voelen om het proces van ontmoeting te stimuleren. In geen geval moet voor de ander worden gedacht. Mensen worden geprikkeld om zelf en met elkaar zaken te doen; het initiatief wordt niet overgenomen.

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds in het hele land collecteert. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. En daarbij is de hulp van vrijwilligers meer dan welkom!.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.