Waterlab Waterwonderen Live feestelijk geopend

10 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Waterlab Waterwonderen Live feestelijk geopend

DORDRECHT - Donderdagmiddag 5 maart is Waterwonderen Live feestelijk geopend bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Waterwonderen Live is een rondreizend waterlab voor het voortgezet onderwijs dat gedurende de maand maart bij Weizigt staat. In het bijzijn van middelbare scholieren, professionals uit de watersector en twee levensechte peilschalen, werd het waterlab feestelijk geopend.

‘Wij hopen jullie met Waterwonderen Live enthousiast te maken voor water en voor de watersector’, aldus Louise Bergenhenegouwen, directeur van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dat is zeker gelukt bij de leerlingen van het Insula College uit Dordrecht en het DevelsteinCollege uit Zwijndrecht die aanwezig waren bij de kick-off. Vol enthousiasme werden de vijf verschillende Xperiences uitgelegd aan elkaar en aan de aanwezige gasten waaronder heemraad Van Eekhout van Waterschap Hollandse Delta.

Allerlei aspecten van water en het belang van goed watermanagement komen aan bod. De leerlingen ontdekten bijvoorbeeld hoe er stroom opgewekt kan worden als zoet en zout water samenkomen en wat er zou gebeuren als Nederland geen zeewering had. Jeugdbestuurder Thijs Weidenaar en Waterwonderenambassadeur Aart Los zijn het er over eens: ‘Het is belangrijk dat er op school aandacht wordt besteed aan water. Er is veel leuk en divers werk binnen deze sector.’

Waterlab Waterwonderen Live staat de gehele maand maart bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Alle leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs in de Drechtsteden zijn uitgenodigd om een les te komen volgen en de wondere wereld van water te ontdekken. Meer informatie over Waterwonderen Live bij Weizigt is te vinden op www.weizigt.nl.

Foto: Karla Hoffman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.