Messen aangetroffen bij preventief fouilleren in West en Centrum

10 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Messen aangetroffen bij preventief fouilleren in West en Centrum

DORDRECHT - Vier messen, twee slagwapens en een bijl zijn de oogst van een preventief-fouilleren-actie, die op 6 maart in Dordrecht plaatsvond. De actie vond plaats tussen 15.30 en 22.00 uur in West en Centrum.

In totaal werden 134 personen gefouilleerd en 87 voertuigen gecontroleerd. In twee gevallen werd proces-verbaal opgemaakt en een 21-jarige man werd voor de Wet Wapen en Munitie aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. Een 25-jarige man uit Den Haag werd gecontroleerd en hij bleek vier dure nieuwe telefoons bij zich te hebben. Deze telefoons had hij naar eigen zeggen kort daarvoor gekocht voor een fractie van de prijs. Hij werd op verdenking van heling aangehouden en is na verhoor heengezonden.

Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burge-meester van Dordrecht. De burgemeester heeft dit onlangs (voorjaar 2014) voor de duur van een jaar gedaan voor een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veilig-heidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

Niet alleen weggebruikers
De politie mag tijdens een preventief fouilleeractie uiteraard ook optreden tegen andere zaken die men aantreft tijdens het fouilleren, zoals drugs. Het fouilleren beperkt zich overigens niet tot voetgangers,  fietsers en automobilisten. Ook bezoekers in openbare (horeca)gelegenheden kunnen gecontroleerd worden. Kinderen worden niet gefouilleerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.