Scheffersplein krijgt Portugese keitjes terug

09 oktober 2014

DORDRECHT - Van 1 oktober tot 15 november 2014 is het Scheffersplein weer werkterrein. De aannemer brengt in opdracht van de gemeente de zogenoemde Portugese keitjes terug op het plein.

De keitjes zijn eerder weggehaald en schoongemaakt. Ze zijn tijdens reconstructiewerkzaamheden aan de burg onder het plein, in een depot opgeslagen. De keitjes worden in waaiervorm gelegd en met een speciale techniek gevoegd. Met het terugplaatsen van de keitjes krijgt het plein weer zijn originele uiterlijk terug. scheffersplein
 
Sinterklaas eerste evenement
Het plein moet klaar zijn voor de intocht van Sinterklaas op zaterdag 15 november. De aannemer heeft daardoor een kortere periode om te werken dan normaal het geval zou zijn. Om het werk toch op tijd af te hebben, mag de aannemer eventueel in de avonduren verloren tijd inhalen. De aannemer hanteert verder normale bouwwerktijden.
 
De intocht van de Sint op 15 november is het eerste grote evenement dat na de reconstructie op het Scheffersplein plaatsvindt. Het plein was een tijd verboden terrein voor grote evenementen, omdat de brugconstructie onder het plein verzwakt was.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.