Gemeente besluit hoogteverschillen Scheffersplein te laten wegfrezen

11 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeente besluit hoogteverschillen Scheffersplein te laten wegfrezen

DORDRECHT - De gemeente heeft – na een tweede test maandag met de keien op het Scheffersplein – een besluit genomen over de methode om de hoogteverschillen aan te pakken. Door te frezen en de keien vervolgens te slijpen en te waterstralen wordt het beste resultaat bereikt. De herstel werkzaamheden starten volgende week maandag en duren maximaal twee weken.

De hoogteverschillen van de in het najaar aangebrachte natuurstenen keien zijn lastig voor de terrasfunctie van het plein. Ook wil de gemeente zorgen voor een ondergrond waar voetgangers niet snel struikelen. Nu zekerheid is verkregen over de veiligheid voor de onderliggende constructie heeft Wethouder Reynvaan (Stadsbeheer) na de tweede test de knoop doorgehakt. De hoogteverschillen op het plein worden vanaf volgende week aangepakt. Reynvaan: ‘Met deze methode hebben we een effectieve en veilige methode om de natuursteen op het nieuwe brugdek te behandelen.’

Andere werkzaamheden
Ook buiten het brugdek dienen hoogteverschillen van keien aangepast te worden. Verder zijn er de eerder aangekondigde werkzaamheden aan de gebakken klinkers. Het gaat daarbij om klinkers rondom de natuurstenen vlakken, waar na regen soms water blijft staan, en de brede strook van de Voorstraat naar de Wijnstraat langs de brugleuning. Deze werkzaamheden vinden ook zoveel mogelijk de komende twee weken plaats en anders na de zomer.

Weekend
Een meerderheid van de ondernemers wil, net als de gemeente, de werkzaamheden zo snel mogelijk achter de rug hebben. De gemeente zorgt er voor dat het horecaplein in het weekend grotendeels beschikbaar is voor de terrassen en bezoekers van het plein. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 uur en 17:00 uur waarbij het frezen om 08:00 uur start. Op vrijdagmiddag wordt eerder gestopt zodat de terrassen opgebouwd kunnen worden voor het weekend.

Overlast
Het bewerken van de keien geeft geluidsoverlast. Tijdens de werkzaamheden worden voorzieningen getroffen om dit geluid zoveel mogelijk te dempen, maar ook dan resteert hinder.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.