Gratis compost op 10 april

07 april 2010

DORDRECHT - Op zaterdag 10 april zijn alle Dordtenaren tussen 9.00 en 16.00 uur welkom bij het Weizigt NMC (parkeerplaats Koetshuis) of op één van de vier overige locaties in de stad om gratis compost te scheppen. Wie die dag de tuinen van Weizigt bezoekt, krijgt bovendien deskundige uitleg over compost en het gebruik ervan in uw tuin. Met deze actie wil de gemeente haar bewoners belonen voor het gescheiden aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval (gft).

Gft = compost
Ook in Dordrecht wordt groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gerecycled tot compost. Het idee van sommige mensen dat al het afval op één hoop terecht zou komen, klopt niet. Van iedere volle gft-container die een Dordtenaar aan de weg zet, maakt HVCcompostering maar liefst 15 tot 20 kilo compost.
Composteren van gft heeft veel voordelen. Het is goedkoper dan verbranden, veroorzaakt minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen. Met het thuis gft-afval scheiden draagt een ieder dus bij aan het milieu en de portemonnee. Want hoe minder gft-afval er tussen het restafval zit, hoe minder verbrand hoeft te worden, hoe minder kosten, hoe minder stijging van de afvalstoffenheffing.

Zaterdag 10 april kunt u van 9.00 uur tot 16.00 uur gratis compost ophalen.
U kunt met uw emmer/zak terecht op de volgende locaties:

    * Krispijn: Weizigt NMC, Van Baerleplantsoen 30 (op de parkeerplaats) Wielwijk: Parkeerplaats Admiraalsplein (hoek Cornelis Trompweg)
    * Binnenstad: Parkeerplaats bij Kunstmin
    * Stadspolders: Voetbalvereniging OMC, sportcomplex De Corridor/Visserstuin 5 (op de parkeerplaats)
    * Sterrenburg 2: Parkeerplaats op de hoek De Jagerweg/Blaauwweg

Op eigen initiatief gaat de Dordtse basisschool Pius 10 een composthoop maken. Het compost gebruikt de school vervolgens voor bodemverbetering van de schooltuin. Het zogenoemde Greenteam van Pius 10 werkte eerder enthousiast mee aan het Zwerfvuilproject, samen met nog 15 basisscholen in Dordrecht. Daaruit kwam de vraag: wat doen we met het vele fruitafval, herfstbladeren en ander GFT-afval? Al gauw ontstond het idee om zelf een composthoop aan te leggen.

Meer weten over composteren? Haal de gratis folder ‘Zelf composteren’ bij de balie van Weizigt Natuur- & milieucentrum, Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.