Wethouder Wagemakers schept compost

04 april 2011
Wethouder Wagemakers schept compost

DORDRECHT - Zaterdag 9 april organiseert de gemeente Dordrecht weer een compostdag. Inwoners van Dordrecht kunnen dan op vijf locaties gratis compost ophalen. De compostdag is onderdeel van de campagne ‘GFT, daar kun je iets mee’. De gemeente voert deze campagne samen met Netwerk en Weizigt Natuur en Milieu Centrum. De gemeente vindt het belangrijk om de voordelen van composteren en gescheiden inzamelen van afval onder de aandacht brengen.

De gemeente Dordrecht stimuleert haar inwoners om alle afval te scheiden, ook het groente, fruit- en tuinafval (GFT). Het afgelopen jaar hebben de inwoners van Dordrecht het zeer goed gedaan. Er is 5% meer GFT-afval ingezameld dan in voorgaande jaren.

Cradle to Cradle
De gemeente is erg blij met de goede resultaten. “Ik vind de nieuwe resultaten zeer positief. Steeds meer mensen scheiden hun afval. Ik verwacht dat Dordtenaren hun goede inzet dit jaar voortzetten en dat we volgend jaar nog meer GFT-afval inzamelen,” zegt wethouder Harry Wagemakers. Op 9 april gaat de wethouder zelf om 11.00 uur compost scheppen bij Weizigt NMC om het vervolgens in de tuin van de Stadsboerderij te storten. Helemaal Cradle to Cradle (C2C). Compost levert namelijk voedsel voor planten en zo is de kringloop weer rond.

Van het GFT-afval wordt compost gemaakt bij HVC Compostering. Composteren heeft vele voordelen. Het is goedkoper dan verbranden, het veroorzaakt minder luchtvervuiling en het bespaart grondstoffen.

Snoeiafval over?
Op 9 april kunt u ook al uw snoeiafval kwijt op dezelfde locaties als waar u compost kunt halen. Er wordt een extra container geplaatst voor al uw takken en ander snoeiafval.

Locaties
U kunt op zaterdag 9 april van 9.00 uur tot 16.00 uur gratis compost ophalen op de volgende locaties. Het is de bedoeling dat u zelf een emmer, zak of kruiwagen meeneemt.

Krispijn: Weizigt NMC, Van Baerleplantsoen 30 (op de parkeerplaats);
Crabbehof/Wielwijk: Admiraalsplein /hoek Cornelis Trompweg;
Sterrenburg/Dubbeldam: parkeerplaats hoek Jagerweg/Blaauwweg;
Binnenstad /Reeland /De Staart: Kunstminplaats;
Stadspolders: Sportpark OMC, sportcomplex De Corridor, Visserstuin 5 (op de parkeerplaats).
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.