Gemeente organiseert Inloopavond herinrichting Hugo de Grootplein

13 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeente organiseert Inloopavond herinrichting Hugo de Grootplein

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht wil de verkeersveiligheid op het Hugo de Grootplein in de wijk Oud-Krispijn te vergroten. Het plan is om de verkeerslichten op het verkeersplein weg te halen en een deel van het plein opnieuw in te richten. De gemeente wil over dit plan de mening van omwonenden en andere belanghebbenden horen.

Op donderdag 19 maart 2015 is er gelegenheid voor belanghebbenden om hun mening te geven tijdens een inloopbijeenkomst in de Prins Bernhardschool, aan de Willaertstraat 2 in Dordrecht. Binnenwandelen kan op elk moment tussen 17.00 tot 19.00 uur.

Rotonde zonder verkeerslichten
De verkeerslichten op het Hugo de Grootplein worden weggehaald. Dit gebeurt niet zomaar. De rotonde moet goed werken zonder stoplichten. De gemeente gaat de weg daarom aanpassen. De rotonde zelf en de rode fietsstrook rond de rotonde blijven nog wel hetzelfde. De afrit van de Stadsbrug en de Viottakade wordt direct op de rotonde aangesloten. De directe verbinding tussen de afrit van de Stadsbrug en de Viottakade verdwijnt. Personenauto’s kunnen via een korte bocht op de rotonde naar de Viottakade, maar langer (vracht)verkeer zal een rondje op de rotonde moeten rijden. Oversteken op de fiets op de Viottakade wordt hierdoor veiliger. De Van Baerlestraat sluit straks aan op de Brouwersdijk in plaats van op de rotonde, maar blijft wel bereikbaar vanuit alle richtingen. Het opheffen van de directe verbinding tussen de afrit van de Stadsbrug en de Viottakade heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de Viottakade.

Reacties
Na de inloopbijeenkomst kijkt de gemeente naar alle reacties die binnengekomen zijn en of het mogelijk is om deze te verwerken in het plan.  Vragen over de inloopbijeenkomst kunnen gesteld worden aan mevrouw Joany Kandhai, projectleider, j.kandhai@dordrecht.nl en over de herinrichtingsplannen van het plein aan de heer Robert Kraak, verkeerskundige, r.kraak@dordrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.